Hårersättning kan dölja kala fläckar

Om ditt håravfall påverkar det sociala livet kan hårersättning vara en bra lösning. Det är framför allt ett effektivt sätt att täcka upp kala fläckar där håravfallet är tydligt. Hårersättningen bli både snygg och ”osynlig”.


Hårersättning med modern metod

Hårersättning kan dölja kala fläckar på huvudet. Det kompletterar det hår som finns kvar och täcker upp de partier som är kala.

Förr kallades detta för en toupé men idag, med den tekniska utvecklingen, handlar det mer om ersättning av det hår som försvunnit. En modern toupé ser naturlig ut och sitter fixerad på hjässan.

Så fungerar det

Moderna former av hårersättning är mycket verklighetstrogna och kan anpassas till den hårfärg och hårtyp som du har.

Vissa typer av hårersättning är tillverkade av syntetmaterial, andra innehåller naturligt hår. Håren är knutna till en platta som kan bestå av silikon eller något annat följsamt material som placeras på en helt kal hjässa.

Ser naturligt och bra ut

Den moderna utformningen av hårersättningen gör att det är svårt, till och med mycket svårt, att avgöra vilket som är det naturliga håret och vilket som är hårersättning.

Infästningsmetoderna har också blivit modernare. Det finns flera metoder att välja mellan, vanligtvis i form av någon typ av lim. Många alternativ tillåter såväl sportutövning som dusch och bad. Ibland är till och med infästningen permanent för den som vill.

Specialister

För att få en individuellt utprovad hårersättning ska du besöka en salong som har hårersättning som specialitet. Det lönar sig ofta i längden, då en illa-formad hårersättning kan se konstlad ut.

Dessutom erbjuds ofta en hårersättning av bättre kvalitet på de professionella salongerna än vad som finns i övriga handeln.

Kostnaden är ganska stor, upp till 3 000 kronor. För många är dock denna kostnad en väl värd investeringen då håravfallet i många fall påverkar det sociala livet.